Geschiedenis

Hineni, hier ben ik, vertegenwoordigd de muzikale wereld van Israël in Nederland, maar ook in het buitenland in verschillende soorten vormen. Privéconcerten, jubileums en een concerttour naar bijvoorbeeld Israël in het voorjaar van 2007.

Door de jaren heen

2005
januari 1

2005

Het jaar van de oprichting van het symfonieorkest. Het musiceren voor de toekomst en voor de overlevenden van de bomaanslagen in Israël. Met de steun van Christenen voor Israël uit Nijkerk, trouwe sponsors en vrije donaties van burgers kreeg het symfonieorkest vorm. Dit groeide naar een volwaardig symfonieorkest. Het Hineni Symfonie Orkest is dan ook geboren!
2006
juni 20

2006

Op 21 januari 2006 was het dan eindelijk zover. Onder leiding van Lubertus Leutscher maakte het Hineni Symfonie Orkest haar debuut tijdens een mooi concert in de Grote Kerk te Apeldoorn. Het is dan ook geen wonder dat dit concert volledig was uitverkocht met special gasten zoals de ambassadeurs van Israël excellentie Harry Kney Tal en Benjamin Philip. Ook de directeur van het Hineni Centrum in Jeruzalem was aanwezig. Enkele weken later kreeg het Hineni Symfonie Orkest al haar tweede hoogtepunt, toen ze zichzelf opsloten in de studio om zijn debuutalbum te gaan maken. Een beginnend orkest wat al snel uitgroeide naar een fenomeen!
2007
augustus 14

2007

Na het debuut concert in januari 2006 en zijn debuutalbum enkele weken na het eerste concert, stond in 2007 een tour gepland naar Israël! Een succesvolle tour met drie verschillende concerten in kibboets Kinneret (Noord-Israël), een concert in kibboets Dorot (Zuid-Israël) en een concert in Sderot. Deze concerten waren bedoeld om muziek ten gehore te brengen en de plaatselijke bevolking te bemoedigen in die moeilijke tijden. Als kers op de taart verzorgde het Hineni Symfonie Orkest ook nog een galaconcert in het Henry Crown Symphony Hall in het Jerusalem Theatre. Dit concert was dan al ruim van ten voren totaal uitverkocht, wat een groot succes was!
2008
oktober 30

2008

Het orkest had in 2008 een aantal concerten gepland rondom het zestigjarige bestaan van de staat Israël. Het orkest kon deze gelegenheid niet voorbij laten gaan, het werd een groot succes.
2009
juli 3

2009

Het jaar 2009 was een jaar van verandering. Het Hineni Symfonie Orkest werd zelfstandig met een rijke kennis en ervaring waar de afgelopen twee jaar hard voor was gewerkt. Ook werden er verschillende concerten gespeeld en is de cd Musica Festoso uitgebracht. Een tweede cd waar het orkest trots op was!
2010
mei 25

2010

Dit jaar is Nederland 65 jaar bevrijd. Een mooie gelegenheid om de Israëlische muziek ten gehore brengen wat gespeeld werd door het hele land. Een mooie (uitverkochte) tour.
2011
december 2

2011

Op 23 maart zette het bestuur achter het Hineni Symfonie Orkest een handtekening over de definitieve oprichting van het orkest. Dit gebeuren bij notaris Veldhuizen te Amersfoort. Na zeven jaar van bestaan is het Hineni Symfonie Orkest zelfstandig, Hineni!
2012
april 27

2012

Een lustrumconcert stond gepland in Nijkerk, wat een mooi concert was. Enkele weken na dit lustrumconcert werd druk gerepeteerd voor de derde cd Sound of Israel. Deze cd werd in het begin van de zomer uitgebracht en is op dit moment nog steeds beschikbaar in de webshop. Niet een hele lange tijd na de zomer kreeg het Hineni Symfonie Orkest zijn eigen website, een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van het orkest!
2013
juli 12

2013

Concerten in Barneveld, Rotterdam, Lelystad en Bunschoten-Spakenburg stonden dit jaar in ieder geval op de agenda samen met vele andere concerten. Deze concerten werden echter niet alleen gespeeld, want tenor Daniël Rodriguez uit Amerika was speciale gast tijdens deze concerten!
2015
september 24

2015

Zeventig jaar na de Holocaust, dat was de titel van onze tour door Nederland! Door heel Nederland waren concerten gepland waar het Hineni Symfonie Orkest zijn bijdrage aan leverde. Dit was de voorbereiding voor de drietal concerten toen het Tzahal Orkest in oktober naar Nederland kwam. In november werd de tekentafel opgezocht voor de nieuwe Hineni Symfonie Orkest stijl. Dit logo zal straks ook gebruikt worden in de website die wordt aangepast aan de nieuwe stijl.
2016
mei 24

2016

Het jaar van verschillende concerten, in samenwerking met het Amsterdams Synagogaal Koor in Amsterdam en Amersfoort. Maar ook als orkest gaat het ook dit jaar weer vooruit. De website ondergaat een grote metamorfose wat aansluit aan het nieuwe logo wat eind 2015 voor het Hineni Symfonie Orkest is ontworpen!
2017
december 20

2017

In 2017 heeft het Hineni Symfonie Orkest verschillende concerten gespeeld. Bijvoorbeeld het concert in Gorinchem (11 maart), Bunschoten-Spakenburg (24 mei), Nijkerk (14 oktober) en op 2 december in Reeuwijk. Een succesvol jaar waarin ze de harten van de mensen wisten te veroveren. Bijvoorbeeld met nummers Hava Nagila, Mazzeltov of andere Joods arrangementen.
2018
december 31

2018

Op 21 april mochten we, in samenwerking met de organist Teun van de Steeg, een mooi concert geven in de Grote – of Catharinakerk in Doetinchem, terwijl we op 10 mei onze muzikale medewerking mochten verlenen aan het concert van Christenen voor Israël en het Hollandkoor ter gelegenheid van “Israël 70 jaar” in de Loolaankerk in Apeldoorn. Op 24 mei was een bijeenkomst van Christenen voor Israel ook ter gelegenheid van Israël 70 jaar in De Lawei in Drachten, terwijl we op 9 juni een eigen concert mochten geven in Almere. Helaas werd het geplande concert in Tholen door het organiserende koor afgezegd, maar hadden we een geweldig concert op 10 november op Urk. Al met al een goed en fijn muzikaal jaar.
2019
december 31

2019

In het kalenderjaar 2019 mochten we de volgende concerten geven: op 23 februari in de Fonteinkerk in Nijkerk, op 13 april in de Driestwegkerk in Nunspeet, op 19 oktober op uitnodiging van het Hollandkoor in De Doelen in Rotterdam en op 16 november in IJsselmuiden.
2020
december 31

2020

Het concertschema van het kalenderjaar 2020 is grotendeels beïnvloed door de corona-maatregelen. Voor het hele jaar waren er 5 concerten en diverse repetities gepland. Helaas is alleen het concert op zaterdag 7 maart in Eindhoven nog net doorgegaan. Daarna ging alles “op slot” en mochten er geen concerten meer worden gegeven. De repetities zijn meestal wel doorgegaan, waarbij steeds rekening gehouden moest worden met de corona-voorschriften. Dus afstand houden, goed ventileren en steeds handen wassen. Al met al dus een vreemd jaar. Maar onze ‘nieuwe’ dirigent Ilia Belianko heeft toch steeds naar mogelijkheden gezocht om te musiceren en ‘iets’ voor de achterban te doen. Zo mochten we in december 2020 in Bennekom een Kerstgroet opnemen, die we naar onze achterban en de media hebben gestuurd. Natuurlijk staat deze ook op onze website. Voor het financieel resultaat over 2020 verwijzen wij u naar het Financiële jaarverslag. Ook over 2020 mochten we weer een belangrijke financiële afdracht doen aan de gaarkeuken van het Hineni Center Jerusalem.
© Hineni Symfonie Orkest
© Hineni Symfonie Orkest
© Hineni Symfonie Orkest
© Hineni Symfonie Orkest

Komende evenementen

 • za
  17
  dec
  2022

  Kerstconcert voor Israël in Haarlem

  19:30Koningkerk - Kloppersingel 57 - Haarlem
 • za
  11
  mrt
  2023

  Israëlconcert samen met Christian Verwoerd

  19:30
 • za
  25
  mrt
  2023

  Israëlconcert samen met Christian Verwoerd

  19:30